Audi A6 e-tron: Imponerende lang rækkevidde – men er den pengene værd?

Audi har skabt stor opmærksomhed med lanceringen af sin nye elbil, A6 e-tron, der allerede er blevet kaldt rækkeviddekongen.

Men bør du vælge det store eller det lille batteri? Vi gør dig klogere på dilemmaet her i artiklen.

Førsteklasses rækkevidde

Audi har endnu engang sat sig på toppen af rækkeviddeskalaen med den nyligt præsenterede A6 e-tron.
Modellen kommer både som femdørs hatchback (Sportback) og som stationcar (Avant), og især stationcar-versionen forventes at blive populær i Danmark.

Bilen er bygget på den nye PPE-platform (Premium Platform Electric), som den deler med Audi Q6.
Audi A6 e-tron fås med to batteristørrelser. Basisversionen af A6 e-tron med det lille batteri har en batterikapacitet på 83 kWh, og Sportback-udgaven kan køre op til 617 km, mens Avant-udgaven har en rækkevidde på 588 km.

Hvis du vælger Performance-udgaven med et 100 kWh-batteri, øges rækkevidden til imponerende 746 km for Sportback og 708 km for Avant.

Opladning på kun 21 minutter

Når du er på farten, kræver det kun en kort pause for at oplade din A6 e-tron.
Modellen med det store batteri kan lynoplades med op til 270 kW (DC), hvilket gør det muligt at lade fra 10 % til 80 % på kun 21 minutter.

Denne ladeeffekt er noget, vi kun har set hos få bilproducenter.

Modellen med det lille batteri har en ladeeffekt på op til 225 kW, men kan stadig oplades fra 10 % til 80 % på samme 21 minutter.

Har du kun tid til en kort kaffepause, kan du på bare 10 minutter oplade op til 295 km på Avant-udgaven og 310 km på Sportback-udgaven. Det er cirka 10 minutter hurtigere end mange af konkurrenterne.

Markant prisforskel på batterierne

Der er en betydelig prisforskel mellem de to batteristørrelser, hvilket er vigtigt at tage i betragtning, når du vælger den model, der bedst opfylder dine behov.

Efter vores mening er den billigere version det mest attraktive valg. Hvis du har brug for en firmabil med en rækkevidde på op til 708 km eller 746 km, som Sportback- og Avant-udgaverne med det store batteri tilbyder, skal du betale 100.000 kroner mere.

Men med den imponerende ladehastighed, som det lille batteri også leverer, er det værd at overveje, om de ekstra kilometer virkelig er værd at betale for.

Beskatningsprisen for modellerne med det lille batteri starter ved 589.990 kr. for Sportback-udgaven og 604.990 kr. for Avant-udgaven.

Til gengæld har Audi inkluderet en god mængde standardudstyr, hvilket gør modellen ekstra attraktiv sammenlignet med dens konkurrenter.

Læs mere om NF Fleet Electric