ALD Automotive og NF Fleet tager yderligere tiltag for at nedbringe deres CO2-aftryk

ALD Automotive og NF Fleet har indført ny bilpolitik, så personale med firmabiler fremadrettet kun kan vælge grønne biler. Samtidig vil de bidrage til at opsamle og lagre CO2 ved at plante træer i samarbejde med EcoTree, og dermed aktivt fjerne CO2 fra atmosfæren og minimere deres CO2-aftryk.

ALD Automotive og NF Fleet tilstræber at blive fremtidens udbydere af bæredygtig mobilitet. Som nogle af de største erhvervsleasingselskaber i Danmark, anerkender ALD og NF Fleet, at deres forretning har en negativ indvirkning på CO2-emissioner i Danmark, hvorfor de også de seneste år har haft fuldt fokus på, hvilke løsninger de kan tilbyde deres kunder for at skabe mere bæredygtig mobilitet og sætte skub i den grønne omstilling. Derfor ønsker de også selv at gå forrest i denne bevægelse.

ALD og NF Fleet har nu valgt at ændre den interne bilpolitik for medarbejdere, så alle nye firmabilsaftaler kun inkluderer grønne biler.

Endnu et tiltag som gør Danmark grønnere

Med ændringen af den interne bilpolitik, ønsker ALD og NF Fleet på sigt at minimere deres bilflådes CO2-aftryk betydeligt. Dog vil denne ændring ikke ske fra den ene dag til den anden, da bilerne i deres nuværende flåde først skal afvikles. Derfor har de i fællesskab valgt at indgå i et samarbejde med EcoTree, så de indtil det endelige mål er opnået, bidrager til fjernelsen af CO2 ved at plante træer i danske skove til gavn for både miljøet, biodiversitet og grundvandet.

”As a major player in the automotive industry, ALD Automotive has a responsibility in leading the way towards a greener mobility. Hence, I am pleased and proud to announce that we are entering into an agreement with EcoTree, whereby planting trees in Denmark, we are aiming at neutralizing our company cars’ and pool fleet’s CO2 emissions over time.”

CEO, Hadrien Boisseau, ALD Automotive

Beregnet ud fra hvor meget deres fælles bilflåder udleder, vil ALD og NF Fleet dette år plante 970 træer i Danmark fx udenfor Kalundborg og Aarhus. Antallet af træer vil variere hvert år på baggrund af deres CO2-emission som, i takt med udrulningen af den nye bilpolitik, vil falde.

Dét at plante træer er i sig selv ikke en øjeblikkelig løsning, men ALD og NF Fleet ser det som en vigtig handling, som kan bidrage positivt til den danske natur, så længere deres bilflåde ikke har opnået det endelige mål.

“Hos NF Fleet er målet med vores bæredygtige mobilitetsløsninger samt vores egen interne firmabilspolitik at minimere vores CO2-aftryk. At vi, ved at plante træer og derved tilføre mere skov i Danmark, giver naturen en håndsrækning samtidig med at der absorberes CO2, så synes vi, at det for alvor føles rigtigt”

General Manager, Michael Stig Nielsen, NF Fleet.

Ønsker du og din virksomhed også at blive mere grønne?

EcoTree er en bæredygtig skovbrugsvirksomhed med en mission om at plante og dyrke millioner af træer i biodiverse og bæredygtige skove i Europa. Gennem samarbejdet med EcoTree, får ALD og NF Fleet ejerskab over de træer der plantes og kan følge udviklingen af skoven samt kulstofslagring. Dermed er de med til at skabe en grønnere flåde på baggrund af kompensation og samtidig skabe et grønnere Danmark.

Hvis din virksomhed er interesseret i at læse mere om EcoTree, og hvordan I selv kan komme i gang, kan I læse mere her.