Renault slår Tesla i NAF's sommerrækkeviddetest

NAF, den norske pendant til FDM, og Motor står bag det, de kalder "verdens største rækkeviddetest". Denne test udføres to gange om året – én om vinteren og én om sommeren – for at vurdere elbilernes præstation i det nordiske klima.

Selvom der er tale om sommertesten, blev elbilerne konfronteret med gråvejr og kølige temperaturer, der varierede fra 17 grader og helt ned til 2 grader. Ifølge NAF blev rækkevidden yderligere påvirket af det kraftige regnvejr på testdagen.

I alt blev 26 elbiler testet, men ikke alle er tilgængelige i Danmark, så vi har udeladt disse fra oversigten. Du kan finde listen og dykke ned i udvalgte resultater her:


Kinesiske Xpeng holder (næsten), hvad den lover

Det er interessant at se, hvor langt de testede biler kan køre, men endnu mere fascinerende er, hvordan de præsterer i forhold til deres officielle WLTP-rækkevidde, og dermed hvor stor afvigelsen er fra disse tal.

SUV’en Xpeng G6 fra det kinesiske mærke Xpeng, der for nylig blev lanceret på det danske marked, har hurtigt tiltrukket stor opmærksomhed på grund af sin avancerede teknologi og attraktive pris – noget, der utvivlsomt vækker bekymring hos bilproducenter i både USA og Europa.

I rækkeviddetesten har modellen også imponeret ved at placere sig i top tre med en minimal afvigelse på kun -3,5 % fra den officielle rækkevidde på 550 km, hvilket overgår konkurrenterne Tesla Model Y og Renault Scenic.

Fransk familiebil vinder suverænt i målt rækkevidde

Ser vi på, hvilken bil der kunne køre længst af de testede modeller, tager Årets Bil i Europa, Renault Scenic E-Tech 100 % electric, førstepladsen.

Den franske familiebil demonstrerede sin lange rækkevidde ved at tilbagelægge hele 563 km i den norske rækkeviddetest, med en afvigelse på kun -10 % fra den officielle rækkevidde på 662 km.

Dermed overgik den tidligere års hyppige vindere, Tesla Model Y og Model 3. Tesla Model Y præsterede også flot med en rækkevidde på 528 km, hvilket svarer til en afvigelse på -12 % fra dens officielle rækkevidde på 600 km.

Populære VW ID.7 skuffer i testen med stor afvigelse fra WLTP

De fleste biler klarede sig godt i testen, men nogle få faldt i den lave ende med en betydelig afvigelse fra den officielle rækkevidde.

VW ID.7 kæmpede særligt med de norske forhold og regnvejr, hvilket ikke ser ud til at være bilens stærke side.

Den populære model endte i bunden, når det kommer til afvigelsen fra den opgivne rækkevidde. Med en afvigelse på hele -22,7 % fra den officielle rækkevidde på 582 km nåede den kun en målt rækkevidde på 450 km.

Har du lyst til at dykke ned i alle resultaterne fra NAF’s rækkeviddetest, kan du læse mere her.

Skal en elbil være din næste firmabil?

Hos NF Fleet ønsker vi at skabe en fremtid med flere elektriske mobilitetsløsninger sammen med dig, og den rejse starter med NF Fleet Electric.

Med NF Fleet Electric tilbyder vi elektriske mobilitetsløsninger og grøn finansiering af elektriske firmabiler, så vi kan hjælpe dig og din virksomhed på vej mod den elektriske transformation.

Vores eksperter sidder klar til at vejlede dig, så du nemt og hurtigt kommer videre.