Skal jeg have en elbil? Fem spørgsmål, du kan stille dig selv

Hvad koster en elbil?

Selvom elbilerne har en højere startpris, er både ejerafgiften og udgifterne til el og vedligeholdelse lavere.

Ifølge FDM kan man spare 10.000 kroner om året ved at vælge en elbil frem for en benzinbil til samme pris. En elbil til 400.000 kroner kan koste det samme i ejerskab som en benzinbil til 300.000 kroner.

Elbiler har færre mekaniske komponenter end traditionelle biler, og bremserne slides mindre, da elbilen regenererer strøm ved opbremsning.

De skal dog stadig renses og smøres regelmæssigt. Men generelt vil udgifterne til service og vedligeholdelse være lavere for en elbil sammenlignet med en brændstofbil.

Ved leasing er leasingydelsen ofte højere for elbiler, men den samlede TCO (Total Cost of Ownership) er enten lavere eller tilsvarende en benzinbils på grund af elbilens lavere driftsomkostninger.

Hvad koster det at lade?

Prisen for at oplade en elbil kan variere, afhængigt af ladesteder og abonnementer, men det er billigere at køre på el end på benzin og diesel.

Det er nemmere at forudse benzinpriser end elpriser, da de afhænger af flere faktorer som kørselsbehov og opladningsmuligheder, men vil du dykke mere ned i priserne for el, har FDM sammenlignet priserne på el og benzin for 2024.

Hvis du tidligere har kørt mange kilometer i din benzinbil, kan du opnå store besparelser ved at skifte til en elbil med et abonnement, hvor du betaler et fast månedligt beløb, f.eks. hos vores samarbejdspartner Clever.

Jo flere kilometer du kører i din elbil, desto mere økonomisk fordelagtigt bliver det sammenlignet med din tidligere benzinbil.

Har jeg adgang til en ladeboks hjemme eller på min arbejdsplads?

I dag udvides ladeinfrastrukturen hurtigt, og mange byer tilbyder opladningsmuligheder.

I slutningen af maj 2024 fandtes der 28.883 offentlige ladepunkter i Danmark, og dette tal stiger konstant. Der findes altså tilstrækkelig adgang til ladestationer de fleste steder i Danmark.

Hos NF Fleet tilbyder vi et samarbejde med Clever, hvor du kan få installeret en ladeboks hjemme og få adgang til Danmarks største offentlige ladenetværk med Clever One Business-abonnementet.

Du kan læse mere om Clevers abonnement, og hvad der er værd at vide om opladning af din elbil her.

Hvor langt kører jeg?

Et af de vigtigste spørgsmål, du skal stille dig selv, hvis du overvejer at få en elbil, er hvor langt du kører i dagligdagen. Mange nye elbiler har i dag en rækkevidde på 500 km, hvilket de fleste danskere finder tilstrækkeligt.

De fleste pendlere kan klare deres daglige ture med en elbil, og derfor er en lang rækkevidde ikke en nødvendighed. Ifølge Danmarks Statistik kan 9 ud af 10 danskere klare turen til og fra arbejde i en elbil.

Skal du jævnligt på familiebesøg på den anden side af Storebælt, kan det være en god ide at kigge på elbilens batteristørrelse, dvs. antallet af kWh, det kan rumme. Det er bilens batteri, der bestemmer, om bilen kan hurtiglade.

Har du behov for hjælp til at vurdere dit kørselsbehov og matche det med en elbil, er vi altid klar til at rådgive dig.

Hvilken biltype skal jeg vælge?

Moderne elbiler kommer i mange størrelser og typer, fra små bybiler til rummelige SUV'er, hvilket betyder, at der sandsynligvis findes en model, der passer til dine behov.

Inden du vælger biltypen, skal du overveje dine kørselsvaner, parkeringsmuligheder og behov for bagageplads.

Hvis du primært kører i byen, kan en kompakt elbil være ideel på grund af dens manøvredygtighed og nemme parkering.

Til længere pendlinger eller familieture kan en mellemstor sedan, stationcar eller SUV være mere passende, da de ofte tilbyder større rækkevidde og mere plads til passagerer og bagage.

Læs også: Nu kommer de fuldelektriske stationcars

Tænk også på fremtidige behov: Vokser din familie, eller planlægger du flere lange ture? I så fald kan det være en god idé at vælge en model med ekstra plads og komfort.

Ved at evaluere alle disse faktorer grundigt kan du finde den elbil, der bedst opfylder dine individuelle behov og præferencer.

Få rådgivning og sparring til din nye elektriske firmabil

Hos NF Fleet er vi dedikerede til at hjælpe vores kunder med at finde den perfekte elbil, der passer til deres behov.

Vores ekspertteam står klar til at guide dig gennem hele processen og sikre, at du får den bedst mulige løsning for dig og din virksomhed.

Hvis du vil vide mere om vores elbiler og leasingmuligheder, er du altid velkommen til at kontakte os.