Nye bilafgifter: Regeringens ”grønne” paradoks

Forhandlingerne om de fremtidige bilafgifter fortsætter i kølvandet på Eldrup-kommissionens rapport. I NF Fleet stiller vi os både undrende og bekymrede over for Regeringens manglende ambition og kortsigtede handling i deres udspil, hvor de på den ene side ønsker en langt grønnere bilpark og på den anden side påtænker at lade el- og plug-in-hybridbiler blive markant dyrere i afgift fra 2021.

Vi undrer os også over, at man har bedt Eldrup-kommissionen arbejde på dette i 1½ år, hvorefter man blot lægger rapporten i skuffen?

Hvordan skal de danske virksomheder med en bilpark på godt 550.000 person- og varebiler være motiverede til en grønnere omstilling, når de i gennemsnit betaler ca. 100.000 kr. mere for en ”grøn” bil og når firmabilsbrugeren beskattes af ca. 100.000 kr. mere samtidig med, at aftaler kun gælder for et år ad gangen?

Viljen hos forbrugerne og virksomhederne er der til at blive mere grønne, produkterne fra bilproducenterne findes, og der er flere på vej – så det er Regeringens eget udspil, som p.t. stopper det grønne fremskridt. Det bør både kunne gøres bedre, mere langsigtet og mere attraktivt.” fastslår Michael Stig Nielsen, General Manager i NF Fleet Danmark.

Læs mere om Regeringens udspil her.