Kørsel i udlandet

Hvis du skal køre en tur til udlandet på ferie eller på forretningsrejse, er det en god idé at undersøge i god tid, hvad du skal huske af dokumenter, regler og andet inden afrejse. Vi har samlet en huskeliste nedenfor og gjort det nemt for dig.

Huskeliste til kørsel i udlandet

Før du kører til udlandet i denne tid med COVID-19, anbefaler vi, at du først og fremmest tjekker Udenrigsministeriets rejsevejledninger for de lande, du vil rejse i. Derudover anbefaler vi selvfølgelig, at du tager alle de nødvendige forholdsregler og følger alle anvisninger fra de lokale myndigheder i de pågældende lande, du kører gennem eller i.

Når du skal køre til udlandet i din bil, skal du desuden huske følgende dokumenter:

 • Del 1 af registreringsattesten
 • Rødt kort
 • Grønt kort

Læs mere nedenfor.

Registreringsattest

Hvis du skal køre til udlandet, skal du først og fremmest huske at medbringe del 1 af den originale registreringsattest. Denne dokumenterer køretøjets registrering over for udenlandske myndigheder. Du kan bestille del 1 af registreringsattesten via My NF Fleet. Bemærk dog, at der kan være op til tre ugers ventetid på udstedelse af en ny registreringsattest fra SKAT i højsæsonen.

Hvis du skal til udlandet, før du har modtaget registreringsattesten, kan du ansøge om en tidsbegrænset registreringsattest, som gør det muligt for dig at benytte bilen til kørsel i udlandet, før du modtager den originale registreringsattest. Du bestiller en tidsbegrænset registreringsattest ved at tage kontakt til NF Fleet for at rekvirere en fuldmagt til din ansøgning. Herefter skal du møde personligt op på et skattecenter med fuldmagten samt et ID, der viser dit ansættelsesforhold. Herefter udleverer skattecentret den tidsbegrænsede registreringsattest, som koster 100 Kr.

Husk, at du ikke skal efterlade registreringsattesten i bilen.

Rødt kort

Rødt kort skal også altid medbringes ved kørsel i udlandet og har ingen udløbsdato. Kortet dokumenterer, at din bil er kaskoforsikret og giver bl.a. ret til vejhjælp, fremskaffelse af reservedele, bjærgning og starthjælp. Ved alvorligere problemer giver kortet ret til betaling af uforudset hotelophold mv. Den fulde dækning kan ses på SOS Internationals app eller hjemmeside. Kortet indeholder desuden oplysninger om alarmcentralen SOS International A/S, der kan kontaktes 24 timer i døgnet i tilfælde af uheld eller havari.

Du kan nøjes med at medbringe Rødt kort digitalt ved at downloade SOS Internationals app eller du kan printe det fra SOS Internationals hjemmeside.

Hvornår behøver du ikke kontakte SOS i udlandet?

 • Får du en glasskade, skal du kontakte Carglass på tlf. +45 43 22 99 95, som sørger for det videre forløb
 • Er der tale om en mindre skade, som kan repareres i løbet af én arbejdsdag, fx punktering, startproblemer eller bugsering, skal du kontakte Falck Vejhjælp på tlf. +45 80 24 00 00
 • Hvis der er tale om en mindre reparation, hvor du selv lægger ud for udgiften, skal du huske at gemme kvitteringen. Når du kommer hjem fra udlandet, skal du sende kvitteringen til forsikringsafdelingen i NF Fleet på forsikring.dk@nffleet.dk med en kort forklaring

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal gøre, er du mere end velkommen til at ringe til os på +45 88 44 40 00. Så skal vi nok sørge for, at du bliver hjulpet godt videre. Vi har åbent fra mandag til torsdag kl. 8.00-16.30 og fredag kl. 8.00-16.00.

Grønt kort

Grønt kort er en legitimation over for andre landes myndigheder og et bevis på, at bilens ansvarsforsikring er betalt og dækker i henhold til det pågældende lands lovgivning.

Du behøver ikke medbringe det grønne kort i EU-lande samt Norge, Island, Schweiz, Andorra og Serbien. I disse lande er din danske nummerplade bevis nok for, at din bil er ansvarsforsikret. Der er dog stadig lande uden for EU, hvor du skal medbringe det grønne kort. Se listen over disse lande her. Hvis du er forsikret gennem NF Fleet og skal køre til et af landene på listen, kan du kontakte os på tlf. +45 88 44 40 00 eller forsikring.dk@nffleet.dk. Herefter tilsender vi dig det grønne kort hurtigst muligt. Er bilen forsikret via andet forsikringsselskab, skal du kontakte dette i stedet.

Når du har fået tilsendt det grønne kort, har dette en gyldighed på ét år. Du skal selv huske at forny det, hvis du skal bruge det igen efter et år.

Glasskade i Europa? Brug Carglass Europaservice

Benyt Carglass Europaservice for hurtig og effektiv assistance, hvis du får en glasskade i Europa, fx pga. stenslag eller indbrud.

Fordele ved Carglass Europaservice:

 • Du kan kontakte Carglass i Danmark direkte på +45 43 22 99 95 og forklare hvad der er sket
 • Carglass sørger for, at et søsterselskab i udlandet ordner din bil, så du kan køre videre. Du skal således ikke ud og lede efter et værksted
 • Kvaliteten er i top og er omfattet af Carglass-selskabernes internationale garanti
 • Der afregnes til samme priser, som hvis skaden var sket i Danmark
 • Du slipper for at betale kontant på feriestedet og dermed bruge ferievalutaen

Læs mere om Carglass Europaservice her.

Skadesanmeldelse i udlandet

Den fælleseuropæiske skadesanmeldelse findes i dag online via en app, som forenkler og fremskynder udfyldningen af en skadesanmeldelse. Den kan være en stor hjælp i de tilfælde, hvor man er involveret i færdselsuheld i udlandet. Læs mere og download appen her.

Miljømærkatpligt til miljøzoner i Europa

En række byer i Europa kan udstede køreforbud i miljøzoner, hvis bilen ikke er forsynet med en særlig miljømærkat. Hos FDM kan du læse mere og bestille mærkaterne elektronisk, hvis du har behov for det.

Krav til udstyr ved kørsel i Europa

En tur gennem Europa kan rejse mange spørgsmål om udstyr til bilen, fordi lovgivningen er forskellig fra land til land. Vi henviser til FDM for at give dig det fulde overblik over, hvilket udstyr der er lovpligtigt i det eller de lande, du skal rejse igennem. 

Læs mere her.

Regler for anvendelse af vinterdæk, pigdæk, snekæder mm. i udlandet

Der er lande i Europa, hvor det er påkrævet at køre med vinterdæk i en given periode. Kører du ofte til udlandet, eller står du over for den årlige kør-selv-skiferie i Europa, anbefaler vi, at du læser mere om reglerne for vinterdæk, pigdæk, snekæder mm. hos FDM.