Kørsel i udlandet

Hvis du skal køre en tur til udlandet på ferie eller på forretningsrejse, er det en god idé at undersøge i god tid, hvad du skal huske af dokumenter, regler og andet inden afrejse. Vi har samlet en huskeliste nedenfor og gjort det nemt for dig.

Huskeliste til kørsel i udlandet

Når du skal køre til udlandet i din bil, skal du udover pas, kørekort, blåt sygesikringskort og rejseforsikring desuden huske følgende dokumenter:

 • Del 1 af registreringsattesten
 • Skade eller motorstop i udlandet
 • Grønt kort
 • Miljømærkat

Læs mere nedenfor.

Registreringsattest

Hvis du skal køre til udlandet, skal du først og fremmest huske at medbringe del 1 af den originale registreringsattest. Denne dokumenterer køretøjets registrering over for udenlandske myndigheder. Du kan bestille del 1 af registreringsattesten via My NF Fleet. Bemærk dog, at der kan være op til tre ugers ventetid på udstedelse af en ny registreringsattest fra SKAT i højsæsonen.

Hvis du skal til udlandet, før du har modtaget registreringsattesten, kan du ansøge om en tidsbegrænset registreringsattest, som gør det muligt for dig at benytte bilen til kørsel i udlandet, før du modtager den originale registreringsattest. Du bestiller en tidsbegrænset registreringsattest ved at tage kontakt til NF Fleet for at rekvirere en fuldmagt til din ansøgning. Herefter skal du møde personligt op på et skattecenter med fuldmagten samt et ID, der viser dit ansættelsesforhold. Herefter udleverer skattecentret den tidsbegrænsede registreringsattest, som koster 100 Kr.

Husk, at du ikke skal efterlade registreringsattesten i bilen.

Skade eller motorstop i udlandet

Skade eller motorstop i udlandet

Ved skade eller motorstop i udlandet, kontakt SOS på +45 72 24 23 81. Du kan også besøge SOS Internationals hjemmeside for at se betingelserne. 

Hvornår behøver du ikke kontakte SOS i udlandet?

 • Får du en glasskade, skal du kontakte Carglass på tlf. +45 43 22 99 95, som sørger for det videre forløb
 • Er der tale om en mindre skade, som kan repareres i løbet af én arbejdsdag, fx punktering, startproblemer eller bugsering, skal du kontakte Falck Vejhjælp på tlf. +45 80 24 00 00
 • Hvis der er tale om en mindre reparation, hvor du selv lægger ud for udgiften, skal du huske at gemme kvitteringen. Når du kommer hjem fra udlandet, skal du sende kvitteringen til forsikringsafdelingen i NF Fleet på forsikring.dk@nffleet.com med en kort forklaring

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal gøre, er du mere end velkommen til at ringe til os på +45 88 44 40 00. Så skal vi nok sørge for, at du bliver hjulpet godt videre. Vi har åbent fra mandag til torsdag kl. 8.00-16.30 og fredag kl. 8.00-16.00.

Grønt kort

Den lovpligtige ansvarsforsikring på dit motorkøretøj gælder i alle EU/EØS-lande. Det vil sige, at du frit kan køre rundt i hele EU/EØS, når motorkøretøjet er forsynet med en gyldig dansk nummerplade.

N​ummerpladen er i sig selv bevis for, at dit motorkøretøj er ansvarsforsikret. Det er derfor ikke længere nødvendigt at medbringe det grønne kort, når du kører inden for EU/EØS's grænser samt i Andorra, Bosnien-Hercegovina, Montenegro, Serbien og Storbritannien 

Der er dog stadig lande uden for EU, hvor du skal medbringe det grønne kort. Se listen over disse lande her. Hvis du er forsikret gennem NF Fleet Forsikring og skal køre til et af landene på listen, kan du kontakte os på telefon +45 33 55 80 60 eller forsikring.dk@nffleet.com, så vil vi tilsende dig det grønne kort hurtigst muligt. Er bilen forsikret via andet forsikringsselskab, skal du kontakte dette i stedet.

Vejafgifter, miljøzoner og mærkater i Europa

I flere lande vil du som bilist blive pålagt at betale for at køre på visse strækninger af vejnettet. Dette kan eksempelvis være på en motorvej, en bro eller gennem en tunnel.

Betalingsmetoden varierer fra land til land. Det kan enten være ved at køre gennem et betalingsanlæg, ligesom vi kender det herhjemmefra, når vi skal krydse Storebæltsbroen. Alternativt kan du også købe en mærkat eller vignette (et slags officielt klistermærke), som skal placeres på bilens forrude som betalingsmiddel. Det er vigtigt at være opmærksom på, at hvis din rute går gennem flere lande, kan der gælde forskellige betalingsmetoder, når du krydser en landegrænse.

Hvis du ønsker mere information om specifikke betalingsmetoder og mærkater i forskellige lande, kan du læse mere på FDM's hjemmeside, hvor du også har mulighed for at købe de nødvendige mærkater.

Glasskade i Europa? Brug Carglass Europaservice

Benyt Carglass Europaservice for hurtig og effektiv assistance, hvis du får en akut glasskade i Europa, fx en smadret siderude efter indbrud. Mindre skader som fx stenslag repareres af Carglass i Danmark, når du er hjemme igen.

Fordele ved Carglass Europaservice:

 • Du kan kontakte Carglass i Danmark direkte på +45 43 22 99 95 og forklare hvad der er sket
 • Carglass sørger for, at et søsterselskab i udlandet ordner din bil, så du kan køre videre. Du skal således ikke ud og lede efter et værksted
 • Kvaliteten er i top og er omfattet af Carglass-selskabernes internationale garanti
 • Der afregnes til samme priser, som hvis skaden var sket i Danmark
 • Du slipper for at betale kontant på feriestedet og dermed bruge ferievalutaen

Læs mere om Carglass Europaservice her.

Skadesanmeldelse i udlandet

Du kan finde den fælleseuropæiske skadesanmeldelse her. Den kan være en stor hjælp i de tilfælde, hvor man er involveret i færdselsuheld i udlandet. 

Miljømærkatpligt til miljøzoner i Europa

En række byer i Europa kan udstede køreforbud i miljøzoner, hvis bilen ikke er forsynet med en særlig miljømærkat. Hos FDM kan du læse mere og bestille mærkaterne elektronisk, hvis du har behov for det.

Krav til udstyr ved kørsel i Europa

En tur gennem Europa kan rejse mange spørgsmål om udstyr til bilen, fordi lovgivningen er forskellig fra land til land. Vi henviser til FDM for at give dig det fulde overblik over, hvilket udstyr der er lovpligtigt i det eller de lande, du skal rejse igennem. 

Læs mere her.

Regler for anvendelse af vinterdæk, pigdæk, snekæder mm. i udlandet

Der er lande i Europa, hvor det er påkrævet at køre med vinterdæk i en given periode. Kører du ofte til udlandet, eller står du over for den årlige kør-selv-skiferie i Europa, anbefaler vi, at du læser mere om reglerne for vinterdæk, pigdæk, snekæder mm. hos FDM.